Olej Awara jest ultra rafinowany w procesie destylacji molekularnej. Zachowuje on wszystkie bioaktywne związki, takie jak: wielonienasycone kwasy tłuszczowe, antyoksydanty i witaminy. Posiada wysoką stabilność chemiczną i jest pozbawiony zanieczyszczeń: czynników utleniających, wolnych kwasów tłuszczowych.
Palma Awara występuje w orientalnym obszarze dorzecza Amazonki. Olej Awara wytwarzany jest z pulpy w procesie tłoczenia na zimno.
Olej Awara jest jednym z największych naturalnych źródeł prowitaminy A – naturalnego filtra UV. Prezentuje również wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz koenzymów. Dzięki temu zapewnia szerokie możliwości aplikacyjne w produktach ochrony słonecznej oraz przeciwstarzeniowych.
- witamina A i witamina E: doskonałe antyoksydanty, neutralizują wolne rodniki
- koenzymy Q9 i Q10: wspomaganie syntezy kolagenu i elastyny, działanie przeciwzmarszczkowe
- 73% nienasyconych kwasów tłuszczowych: zapobieganie starzeniu się skóry, poprawa wytrzymałości i elastyczności skóry
Więcej informacji: Cosmetic Partner
Źródło: http://www.cp.poznan.pl/nowosci.php




